Westcon Power & Automation begrenser seg ikke bare til kystene i Norge

Prosjektcase
-
12.2.2024
Vår siste ekspedisjon med riggen COSL Prospector førte oss gjennom Singapore, Mauritius, Namibia, før vi endte opp i Las Palmas, Spania. Vi hører fra vår offshore reisegruppe om turen.

Prosjektutførelse på COSL Prospector

På COSL Prospector gjennomførte vårt personell omfattende Ex-inspeksjoner og oppdaterte systemverifikasjonen for heattrace-systemet. Samtidig forberedte vi riggen for kommende vedlikeholdsarbeid i Norge.

Elektroinstallasjon og Ex-inspeksjon offshore

 Kjetil Lura, prosjektleder hos COSL, uttrykker tilfredshet med innsatsen vår.

-      Westcon Power & Automation besitter mye kompetanse og dedikasjon, det er veldig trivelig å jobbe sammen med dem.

 

COSL Prospector: En allsidig boreplattform

COSL Prospector er en halv-nedsenkbar boreplattform designet for operasjoner i vanndyp opp til 1500 meter og boring ned til 7500 meter. Plattformen er ekstremt allsidig både i Nordsjøen/Norskehavet og globalt i utfordrende miljøer.

 

- Det er ikke noe å legge skjul på at reisen var lang, men med kjekke kolleger, fint og tropisk vær, så går det meste veldig fint, forteller Sameera Sandvik, Site Manager hos Westcon Power & Automation (WPA).

  

Internasjonalt samarbeid

Under reisen fra Singapore startet vi med et team på tre personer fra WPA. Ved ankomst til Mauritius gikk disse tre i land, og vi ble forsterket med fire nye fra WPA som tok over for neste etappe til Namibia. Ved hvert stopp – Mauritius, Namibia, og Las Palmas – hadde vi mannskapsbytter som bidro med både godt humør og spesialisert kunnskap til prosjektet.

 

-      Reisen har vært et godt eksempel på dedikasjonen vi har til sikkerhet, kvalitet og effektivitet, selv om oppdraget er langt fra hjemmebase, sier Sameera Sandvik.

 

Under seilasen ble riggen operert av et kinesisk COSL-crew, som seilte til Las Palmas før det norske mannskapet tok over. Denne internasjonale tilnærmingen brakte ikke bare enorm kompetanse, men også en spennende variasjon i maten med menyer fylt av kinesiske retter.

 

Forberedelser for Barentshavet

Før COSL Prospector drar videre til Barentshavet, vil den gjennomgå en grundig gjennomgang og finpuss. Våre forberedelser sikrer at riggen oppfyller nødvendige sikkerhetsstandarder og er optimalisert for det krevende miljøet i Barentshavet.

 

 

 

 

Våre fagspesialister står klare til å kjøre i gang ditt prosjekt; hvor som helst, når som helst.

Kontakt oss