Fra lærlinger til erfarne og faste kollegaer

Nyheter
-
14.3.2024
Westcon Power & Automation AS (WPA) har gjennom årene dyrket en positiv kultur med dyktige fagfolk som vi er svært stolte av. Mange av disse fagfolkene har vi selv lært opp, da vi har vært en solid opplæringsarena i mange år.

Nesten 30 års ansiennitet i selskapet

 

Rune Heddeland har vært en bærebjelke i WPA siden han startet som lærling i 1995. Etter å ha opparbeidet seg solid erfaring som elektromontør, har han hatt ulike roller innen prosjektledelse og tilbudsansvar i selskapet.

Rune Heddeland

- Jeg trives veldig godt med arbeidsoppgavene jeg har i dag, med ansvar for alle tilbud innen marine segmentet. Det er spesielt gøy med kontakten jeg får med folkene som jobber om bord på de forskjellige båtene vi besøker gjennom året, sier Heddeland.

 

Han ser på elektrikeryrket som et raskt utviklende felt, spesielt med tanke på det grønne skiftet.

 

- Jeg vil ikke kalle noe for utfordringer, men heller muligheter. Nå er vi mye med på det grønne skiftet der båtene får installert batteriløsninger, sier Heddeland.

 

WPA har vært en stabil arbeidsplass for Rune, og han forteller at miljøet og mulighetene for utvikling er en stor del av grunnen til at han har jobbet her så lenge.

 

- Jeg trives veldig godt i WPA. Det har også betydd mye for meg at jeg har kunnet utvikle meg her med nye utfordringer og stillinger der jeg får prøvd mange spennende oppgaver innen faget, forteller han.

 

Praktisk og variert arbeid over skolebenken

 

Jørgen Kristoffer Landa startet som lærling hos WPA i marineavdelingen i 2016. Etter å ha fått fagbrevet tilbrakte han et år på skolebenken før han innså at han ønsket å være tilbake i feltet.

Jørgen Kristoffer Landa

 

- Etter det året på skolen, gikk veien tilbake til WPA, og siden har jeg jobbet her, sier Landa.

 

"Variert arbeid liker jeg best," sier Jørgen om sine foretrukne oppgaver. Da han kom tilbake til WPA, ble han møtt med en fin onboarding fase og gode kollegaer.

 

Var bestemt på videreutdanning etter læretid

 

Eirik Olden Tveit har vært i bransjen i nesten 8 år. Han fullførte læretiden sin hos WPA før han jobbet videre som montør og deretter gikk han inn i førstegangstjenesten. Etter førstegangstjenesten ble han prosjektansatt hos WPA.

Eirik Olden Tveit

 

- I tiden etter fullført læretid hadde jeg bestemt meg for å starte på videreutdanning og begynte på forkurs i Bergen høsten etter avtjent verneplikt. Etter fullført forkurs tok jeg en bachelorgrad i Energiteknologi ved HVL Bergen, forteller Tveit.

I feriene fortsatte han å jobbe hos WPA.

 

- Jeg jobbet deretter som prosjektansatt for WPA før jeg begynte som ingeniør/rådgiver hos et VVS-firma i Bergen. Etter omtrent ett år åpnet muligheten seg for å jobbe på den nyåpnede avdelingen til WPA i Bergen, og der jobber jeg nå, avslutter han. 

 

 

 

Våre fagspesialister står klare til å kjøre i gang ditt prosjekt; hvor som helst, når som helst.

Kontakt oss