Årets lærlinger drømmer om elektroarbeid på båt

Nyheter
-
25.9.2023
Westcon Power & Automation har vært en opplæringsarena for mange lærlinger opp igjennom årene. Vi er alltid glade for at fremtidens industri- og servicearbeidere velger oss for å tilegne seg kunnskap i faget sitt.

Med kompetente medarbeidere som har opparbeidet seg lang erfaring med elektroinstallasjon for on- og offshore, er vi dynamiske ovenfor kundene våre. Det betyr mulighet for arbeid utenfor landets grenser og kunne følge prosjekter verden rundt.

Dette gjør oss til en spennende bedrift for den nye generasjonen med lærlinger og vi ønsker alltid å rekruttere lærlinger som har en lidenskap innen energiindustrien, og den maritime bransjen.

Fremtidens Elektrikere hos Westcon Power & Automation

Vi har høstet inn nye elektrolærlinger for året, og i den anledning har vi tatt en prat med dem, samtidig som vi også har slått av en prat med tidligere lærlinger, som fortsatt jobber hos oss i dag.

 

De nye lærlingene for i år er alle elektrikerlærlinger. Abdirahman Abdullahi Osman jobber i Florø og trives godt i sin nye hverdag. Så langt, har det hovedsakelig gått i jobb på båt, med vedlikeholdsarbeid og feilsøking.

«Det er hyggelige kollegaer her, som sitter med mye erfaring og kompetanse. Jeg ønsket å jobbe innen den maritime bransjen, og da passet Westcon Power & Automation perfekt for meg og mine ønsker», forteller Abdirahman.

Føler de har blitt tatt inn i et spennende miljø

Oliver Byggstøyl Ørke og Mailen Øvrevik er begge lærlinger i Ølensvåg og har fått et umiddelbart inntrykk av et godt arbeidsmiljø og likeverd blant sine kollegaer. De har blitt tatt inn i et spennende fagmiljø og ser fram til de neste årene i Ølensvåg. 

Mailen Øvrevik og Oliver Byggstøyl Ørke

«Vi føler ikke en forskjell mellom oss og våre kollegaer. Her er alle behjelpelige og stiller opp dersom vi har spørsmål, noe vi naturligvis har en del av» sier Mailen Øvrevik.

Noe vi er opptatt av, er å tilby muligheter for videre utvikling, for alle våre ansatte. Det er alltid givende å se ansatte som har startet hos oss, ta steget videre og fortsette utviklingen sin her. Dette var et inntrykk Oliver Byggstøyl Ørke satt igjen med etter å ha vært på utplassering hos oss tidligere:

 

«Jeg innså at her i Westcon Power & Automation har jeg muligheten til å stadig  utvikle meg videre, som kan gi nye arbeidsoppgaver og utfordringer på sikt»

 

Årets lærlinger deler alle samme maritime interesse, og ser for seg elektroarbeid på båt og rigg i fremtiden. Vi er stolte over at Abdirahman, Mailen og Oliver ønsket å ha lærlingperioden sin her. Ønsket vårt er alltid at våre lærlinger skal ta steget inn i en fast stilling hos oss.

Trygghet og stabilitet gjorde valget enkelt

Vi har også tatt en prat med Ola Åsheim Havreberg og Askild Rullestad Mæland, som begge tok fagbrevet sitt hos oss. Elektrikerne sier seg enige om at en stabil og trygg arbeidsplass, med et godt arbeidsmiljø har vært grunnen til at de ønsket å fortsette hos oss etter endt læretid.

Ola Åsheim Havreberg

Ola Havreberg forteller at han alltid hadde noe å sette fingrene i under lærlingperioden hans. Alt i fra små jobber til store prosjekter som han fikk være med på fra start til slutt var stort delaktig i at han trivdes på jobb. Han påpeker også at det var rom for å prøve seg frem, noe som gav han mye motivasjon i læretiden.

 

Dette sier Askild Mæland seg også enig i, og at dette utviklet seg til unik kunnskap som de tok med seg videre etter de mottok fagbrevet.

 

«Du får prøve deg frem selv, og lære av det. Trenger du hjelp så er det mange flinke montører rundt deg for å hjelpe og vise deg forskjellige arbeidsmetoder» sier Askild.

 

De nikker seg enige i om at det er det rådet de ville gitt til de nye lærlingene i selskapet.

 

«Ikke vær redd for å prøve deg frem og gjøre litt feil –du er her for å lære!» tilføyer Ola avslutningsvis.

 

De står nå på den andre siden av gjerdet og klare for å ta imot og bistå våre nye lærlinger med utvikling – sammen.

Våre fagspesialister står klare til å kjøre i gang ditt prosjekt; hvor som helst, når som helst.

Kontakt oss